Stor flagspætte med unger

Foråret bringer lydene med sig. Ofte starter det med solsorten. Den varmer op med små, dæmpede triller, der synes at varsle at vinteren nu slipper sit greb. At mørket trækker sig og giver plads til lyset. Naturen som har været tyst og stille får lyd. Højt i skovens trækroner markerer spætten sit territorie med trommehvirvler slået på udgået grene med kraftig resonans. Det er et være spektakel. Mejsefuglene slutter sig til koret af morgensang og når først de allesammen trumfes og bliver sat på plads af Nattergalens smukke sang er ikke kun foråret kommet, men også sommeren godt på vej.

Det er nu at den store flagspætte får årets kuld unger. Maj måned er en travl tid hvor de 4-7 unger skal fedes op og gøres klar til at forlede redehullet og selv gå på vingerne.

Hunnen…

er let at kende med toppen af hovedet samt nakken klædt helt i sort. Ungerne derimod er iklædt en smukt kalot af rødt uanset kønnet. Sådan vil det være frem til efteråret.

Hannen…

er tilsvarende let genkendelig med sin røde nakke. Både hunnen og hannen er meget aktive i fremskaffelsen af føde til ungerne.

Fakta

Stor flagspætte er udbredt i hele Danmark og er hovedsaligt tilknyttet skovene. Den kan blive op til 10 år gammel og leverer såvidt muligt et kuld på 4-7 unger om året.

Galleri - Stor Flagspætte med unger

Havefugle

Havefugle

Snogenes vinterhi

Snogenes vinterhi

Det venlige egern

Det venlige egern